Cum să îţi actualizezi garderoba cu rochiile de toamnă potrivite?

rochiile de toamnă

Toamna este un anotimp al schimbărilor, prilej cu care a venit momentul să dai un refresh garderobei tale! Rochiile sunt de nelipsit din dulap şi în acest sezon, fiind piese foarte versatile, ce pot fi integrate cu uşurinţă într-o varietate de ţinute, de la cele de zi cu zi şi până la cele de petrecere. Vremea de toamnă este destul de schimbătoare, însă alegerea rochiilor potrivite îţi poate aduce şi un plus de confort termic, nu doar un look de senzaţie. Iată cum poţi să îţi actualizezi garderoba cu modele de rochii versatile:

Alege o paletă cromatică inspirată de nuanţele toamnei

Ce poate fi mai frumos decât să te laşi inspirată de frumuseţea naturii şi să optezi pentru rochii în nuanţe de galben-aramiu, bej, maro sau burgundy. Alegerea culorilor pentru sezonul de toamnă-iarnă este un prim pas în crearea unui stil vestimentar cât mai armonios. Potrivit specialiştilor din domeniul modei, din dulapul tău nu ar trebui să lipsească rochiile în tonuri pământii, deoarece acestea te vor duce cu gândul la tranziţia dintre sezonul cald şi sezonul tomnatic şi îţi vor pune totodată în evidenţă şi frumuseţea naturală. Spre exemplu, o rochie burgundy este un must-have în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie, deoarece această nuanţă este emblematică pentru sezonul tomnatic. Nu uita să experimentezi atunci când vine vorba de stil şi să faci uneori şi diferite combinaţii de culori. Nu ştii cum să accesorizezi o rochie burgundy? Atunci ai putea să adaugi un accesoriu verde închis, iar contrastul nou creat va fi unul de senzaţie.

Optează pentru materiale potrivite sezonului tomnatic

Dincolo de designul rochiilor, este important să optezi pentru piese ce îţi asigură totodată şi confortul termic. Temperaturile nu mai depăşesc 20 de grade în timpul după-amiezii, iar dimineţile şi serile sunt destul de răcoroase. A venit momentul să înlocuieşti rochiile de în, satin sau vâscoză cu cele din catifea, piele ecologică, jerseu, bumbac sau chiar lana.

Din dulapul tău nu ar trebui să lipsească cel puţin o rochie de catifea neagră, deoarece acest model nu doar că îţi va menţine căldura în sezonul de toamnă, dar îţi va oferi totodată şi un plus de graţie. Fie că porţi rochia cu un trench lung sau cu o jachetă până în talie, vei vedea că acest item se integrează cu succes într-o mulţime de ţinute chic, ideale pentru a fi purtate în toamna anului 2023. Designul minimalist îţi va permite totodată să adaugi rochiei din catifea neagră câteva accesorii, cum ar fi o curea în talie, o pereche de mănuşi din acelaşi material sau o pereche de cercei argintii.

La capitolul “rochii de toamnă” amintim şi piesele din piele ecologică. Dacă ai o personalitate puternică şi îţi doreşti să exprimi asta prin intermediul ţinutelor tale, atunci rochia din piele ecologică nu ar trebui să îţi lipsească din şifonier la început de septembrie. Aceasta poate fi purtată cu o pereche de cizme de tip cowboy sau cu o pereche de botine negre, iar rezultatul obţinut va fi unul pe măsura aşteptărilor tale!

Cu toate aceste idei în minte, îţi va fi mult mai uşor să faci tranziţia de la rochiile diafane de vară la modelele de toamnă. Alege să străluceşti în fiecare sezon şi nu uita un lucru: zâmbetul tău se va asorta oricărei ţinute pe care o vei purta!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.